• OBJAVLJENO: 16.06.2022.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Nova lažna dojava o bombi u zgradi Vlade BPK Goražde

Na adresu Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, putem e-maila jutros je ponovo upućena dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi – potvrdio je kantonalni  ministar unutrašnjih poslova  Armin Mandžo.

Dodao je da je zgrada kantonalnih institucija odmah ispražnjena te da je kontra-diverzionim pregledom (KDZ) ustanovljeno da je riječ o lažnoj dojavi.

„ Ovo je četvrta dojava o postavljenoj bombi u zgradi Vlade, dok je jedna bila upućena i o eksplozivnoj napravi u MUP-u i sve su bile lažne. Naše jedinice su reagovale u svakom slučaju i detaljno obavile preglede. Obzirom da je ovo terorističko djelo,  svaki je prijavljen Federalnoj upravi policije“ – precizirao je Mandžo.

Dodao je da su u međuvremenu održani i sastanci u Federalnoj upravi policije.

„Tim za syber kriminial FUP-a koji se bavi razotkrivanjem ovih djela, poduzeo je određene aktivnosti i nastoji ući u trag osobama koje šalju mailove. Preliminarne informacije govore da mailovi dolaze iz Rusije, a postoji mogućnost da se neki šalju i s područja Republike Srpske. Koliko znamo, u pitanju su organizovane grupe koje rade na širenju panike među građanima i nadamo se da će one uskoro biti razotkrivene“ – kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.