• OBJAVLJENO: 06.04.2006.
Osnovnim i srednjim školama na području BPK Goražde dodjeljeni kompleti knjiga – triologija „Alija izbliza“ autora Ademira Jerkovića


Premijer BPK Goražde, Nazif Uruči upriličio je 05.04.2006. godine prijem za direktore osnovnih i srednjih škola na području Kantona kojem su takođe prisustvovali resorni ministar za obrazovanje, Emira Drakovac i direktor Centra za kulturu Goražde, Hamdo Sijerčić. Povod za organizaciju prijema bio je dodjela kompleta knjiga „Alija izbliza“ autora Ademira Jerkovića bibliotekama svih škola na području Kantona, te Gradskoj biblioteci koja egzistira u okviru Centra za kulturu.

Nakon upućenih riječi zahvalnosti, učesnici prijema razgovarali su o trenutnoj situaciji i problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.
Premijer Uruči iskoristio je ovu priliku da sa direktorima škola razgovara o Centru za stručnu obuku Goražde, koji je nedavno dobio status javne ustanove u nadležnosti Vlade BPK Goražde. Uzimajući u obzir da ovaj Centar raspolaže savremenom i vrijednom opremom koju je Goraždu donirala Vlada Japana putem UNDP-a, zaključeno je da se zajedničkim dogovorom i aktivnostima Vlade Kantona i škola, ali i svih ostalih koji su zainteresovani za ono što Centar može ponuditi, kapaciteti Centra trebaju i mogu iskoristiti na najbolji mogući način.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.