• OBJAVLJENO: 08.04.2006.
MUP BPK Goražde dobio dva nova vozila

Veća sigurnost uz opremljeniju policiju
U prisustvu najviših zvaničnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, općinske i sudske vlasti, te predstavnika EUPM-a, Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči predao je ključeve dva nova policijska vozila marke „Polo“ policijskom komesaru Samiru Džebu.
Ova šesta po redu isporuka policijskih vozila i opreme koju je zahvaljujući Vladi kantona u posljednje vrijeme dobilo Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK-a Goražde, prema riječima ministra Nusreta Sipovića u znatnoj mjeri će doprinijeti što efikasnijem i boljem radu policije u zaštiti imovine i lične sigurnosti građana.

Komesar policije Samir Džebo izrazio je nadu da će uz pomoć Vlade, EUPM-a i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Kriminalistička policija i Jedinica za podršku ovog MUP-a isto tako riješiti problem nedostatka neophodne opreme. Cestitajući goražanskoj policiji na dosadašnjem radu Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči kazao je da je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona u posljednje tri godine u opremanje Ministarstva unutrašnjih poslova i policije uložila 235 000 KM, što iznosi oko 10% jednogodišnjeg Budžeta ovog kantona, dok je za školovanje policajaca izdvojeno 45.000 KM. „Vlada kantona će u granicama svojih mogućnosti nastaviti i dalje sa opremanjem ovog Ministarstva kako bi se poboljšali njihovi uslovi za rad i efikasnost policije,“ – istakao je Premijer Uruči.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.