• OBJAVLJENO: 16.09.2022.
SPORTSKIM TAKMIČENJIMA U ZNAK SJEĆANJA NA SIGO NASTAVLJEN PROGRAM OBILJEŽAVANJA 18. SEPTEMBRA, DANA GRADA GORAŽDA I BPK
U okviru natjecanja u nogometu, košarci, odbojci, rukometu, atletici i šahu učešće uzele osnovne i srednje škole s područja BPK-a

U organizaciji Ministarstva obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta BPK-a Goražde, a uz tehničku podršku JU SSŠ ”Džemal Bijedić” Goražde, te konsultaciju sa organizatorima Sportskih igara goraždanskog okruga iz perioda njihovog održavanja, danas su u sklopu programa obilježavanja 18. septembra, Dana Grada Goražda i BPK-a Goražde na sportskim terenima ”1. Maj” održana sportska takmičenja koja su organizovana u znak sjećanja na Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO). U okviru natjecanja u nogometu, košarci, odbojci, rukometu, atletici i šahu učešće su uzele osnovne i srednje škole s područja BPK-a.

Ceremonija svečanog otvaranja sportskih takmičenja okupila je zvaničnike BPK-a i Grada Goražda, zatim pokretače ideje SIGO, kao i same učesnike prvih Igara, a čast da ih svečano proglasi otvorenim pripala je ministrici Biljani Begović.

Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO), jedna su od najstarijih i najmasovnijih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini u periodu odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992. – 1995. u kojim su učešće uzeli predstavnici gradova Podrinja i iste su manifestovale svu snagu otpora i neuništivost duha u ratu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.