• OBJAVLJENO: 24.10.2022.
Ministarstvo za privredu BPK Goražde
Potpisano jedanaest ugovora o sufinansiranju projekata Grada Goražde koji su podržani kroz transfere nižim nivoima vlasti

Ministar za privredu  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Haris Salković i pomoćnik gradonačelnika Grada Goražde Muamer Krašić potpisali su danas jedanaest ugovora o sufinansiranju projekata koji su podržani kroz transfere nižim nivoima vlasti, sa ekonomskog koda resornog ministarstva.

Radi se o realizaciji projekata koji  se odnose na poboljšanje putne infrastrukture, uređenje parking prostora, ulične rasvjete i drugih infrastrukturnih projekata od opšteg interesa građana BPK Goražde, a  sredstva za ovu namjenu u iznosu od 90.000 KM, odobrena su iz budžeta Ministarstva za privredu u skladu sa  Programom utroška sredstava za podršku drugim nivoima vlasti za 2022.godinu.

Prema riječima ministra Salkovića, ministarstvo nastoji pružati konstantnu podršku lokalnim zajednicma u realizaciji projekata od interesa građana BPK Goražde.

„Potpisivanjem ugovora pružena je podrška realizaciji projekata asfaltiranja lokalnih puteva u ulici Rifeta Vesnića, naseljima Baćci, Laleta, Budići i Lastavice prema Brdima i mjesnoj zajednici Mravinjac, sanaciji javne rasvjete u ulici Maršala Tita u Goraždu i izgradnji javne rasvjete za selo Zubovići MZ Osanica te izradi i ugradnji inox autobuskog stajališta u MZ Zupčići. Mi se trudimo da damo doprinos unaprjeđnju lokalne infrastrukture te zadovoljiti potrebe građana“-ističe ministar za privredu BPK Goražde.

Da je saradnja sa Vladom BPK Goražde i resornim ministarstvom  veoma uspješna potvrđuje i pomoćnik gradonačelnika Muamer Krašić, uz činjenicu da su projekti Gradske uprave Grada Goražde samo u ovoj godini podržani sa iznosom većim od pola miliona KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.