• OBJAVLJENO: 31.10.2022.
Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK Goražde
Dječica iz vrtića učila danas šta je zadatak i posao policajaca

Godišnjim programom rada Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde planirana je saradnja sa širom društvenom zajednicom.

S tim u vezi, dječica iz vrtića su danas posjetila Ministarstvo za unutrašnje poslove Bosansko-podrinskog kantona Goražde, te su u sklopu mjesečne teme „zanimanja“ učili šta je zadatak i posao policajaca.

Za dječicu je ministar za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Armin Mandžo pripremio poseban doček, te su ona s velikim oduševljenjem i pažnjom posmatrala prezentaciju materijalno-tehničkih sredstava Ministarstva. Najviše pažnje je izazvao specijalistički pas koji je pred dječicom i vaspitačicama prikazao dio vještina za koje je obučen.

Potom su im prikazane pritvorske jedinice, službeni motocikli, te specijalistička oprema, a mališanima će ostati u sjećanju i to da su u policijskim vozilima, s pratnjom i uz zvuke sirene obišli grad, što je još jedno nezaboravno iskustvo.

Na kraju programa, ministar za unutrašnje poslove BPK-a Goražde uručio je mališanima skromne paketiće, zahvalio se JU za predškolski odgoj i obrazovanje na interesovanju i pozvao ih da i narednom periodu budu gosti ovoj instituciji.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.