• OBJAVLJENO: 24.11.2022.
153.redovna sjednica Vlade BPK Goražde
Zbog nedolaska predlagača, s dnevnog reda skinuto razmatranje nacrta Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta BPK Goražde za 2023.godinu

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala 153.redovnu sjednicu.

Iako je Vlada na ovoj sjednici trebala razmatrati nacrte Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2023.godinu, ovi materijali su skinuti s dnevnog reda sjednice Vlade zbog nedolaska predlagača ovih tačaka, ministra finansija te sumnje u validnost ovlašćenja datog državnom službeniku iz Ministarstva koji ga je trebao zamijeniti.

Iz istog razloga, nisu razmatrani ni izvještaji o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i utrošku budžetske rezerve za period januar-septembar 2022.godine koji su se takođe nalazili na dnevnom redu današnje sjednice.

U nastavku sjednice, Vlada BPK Goražde primila je k znanju  Informaciju o stanju sigurnosti i na području BPK-a Goražde i aktivnostima iz nadležnosti rada Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde za oktobar ove godine. U odnosu na isti period prošle godine, stanje sigurnosti karakteriše smanjenje broja krivičnih djela i saobraćajnih nesreća, te povećanje broja prekršaja, a u cjelini može se ocijeniti zadovoljavajućim.

Na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja, Vlada je odobrila redovna novčana sredstva za rad udruženja boračkih populacija za mjesec novembar u iznosu od 9.355 KM.

Usvojen je i Plan nabavke energenata za robne rezerve BPK-a Goražde za 2022.godinu te data saglasnost Direkciji robnih rezervi BPK Goražde za nabavku 20.000 litara lož ulja u vrijednosti od 60.200 KM.

        

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.