• OBJAVLJENO: 15.05.2006.
Održana 3. sjednica Organizacionog odbora 43. Sandžačkih igara

Pripreme teku planiranom dinamikom!

U četvrtak, 11.05.2006.godine u Goraždu je održana 3. sjednica Organizacionog i Izvršnog odbora 43.“Sandžačkih igara Goražde 2006.“
Na sjednici kojom je predsjedavao gospodin Nazif Uruči, predsjednik Odbora i Premijer BPK-a Goražde, analizirani su operativni planovi velikog broja komisija zaduženih za kvalitetnu pripremu ove značajne međunarodne sportsko-kulturne manifestacije koja će u gradu na Drini, od 20. do 23.jula okupiti više od 2000 učesnika.

Tom prilikom, dogovoreno je da se načelnicima i sportskim savezima gradova, učesnicima Sandžačkih igara upute zvanični pozivi za učešće na igrama sa podacima o cijeni smještaja i ishrani sportista, kao i podaci o broju takmičarskih disciplina na igama u Goraždu.
Nakon sagledavanja cjelokupne situacije, najvjerovatnije će otpasti takmičenje u plivanju, ali umjesto toga, Goraždani će ponuditi novu atraktivnu disciplinu , takmičenje u kajaku na vodi.
Ono što ohrabruje je podatak da sanacija sportskih terena teče planiranom dinamikom, a što je najbitnije, poslije ovih igara Goraždanima će ostati dobro uređeni sportski tereni, istaknuto je ovom prilikom, a na organizatorima igara ostaje da ovu manifestaciju pripreme kvalitetno i na ponos svih građana ovog grada.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.