• OBJAVLJENO: 13.12.2011.
Sastanak ministrice Azre Kuljuh sa federalnim ministrom zdravstva prof.dr. Rusmirom Mesihovićem
Unaprijeđenje zdravstvene zaštite i povećanje dostupnosti građanima

U sklopu dogovorenih posjeta resornim federalnim ministarstvima, ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Azra Kuljuh, susrela se danas u Sarajevu sa federalnim ministrom zdravstva prof.dr. Rusmirom Mesihovićem.

Razgovarano je  o  unaprijeđenju zdravstvene zaštite na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i rješavanju konkretnih pitanja u kojima se očekuje pomoć od Federalnog ministarstva. Između ostalog, riječi je bilo o mogućnostima otvaranja Odjela Instituta za ocjenu radne sposobnosti i Odjela za dijalizu u Goraždu, dugovanju Kantonalne bolnice Goražde prema Zavodu za transfuziologiju FBiH, te o nabavci opreme za transfuziologiju. Razgovor se dodatakao i teme opremanja i rekonstrukcije Kantonalne bolnice iz sredstava austrijskog kredita, esencijalne liste lijekova, kao i zastoja u imenovanju člana Upravnog odbora Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Federalni ministar zdravstva prof.dr.Rusmir Mesihović obećao je podršku ministarstva u rješavanju ovih problema, te najavio skoro održavanje sastanka sa kantonalnim ministrima zdravstva, koji će biti prilika za međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.