• OBJAVLJENO: 31.01.2023.
Delegacija Vlade BPK Goražde boravila u radnoj posjeti Komandi 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH
Razgovarano o unaprjeđenju civilno-vojne saradnje u ovoj godini

Delegacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predvođena ministrom za boračka pitanja Avdom Mirvićem, boravila je 30. januara na lokaciji kasarna i aerodrom “Dubrave“ u radnoj posjeti Komandi 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH. Riječ je o jedinici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koja baštini identitet i vojno naslijeđe jedinica Armije RBiH.

Cilj posjete je unaprjeđenje saradnje i razmjena iskustava u vezi obilježavanja značajnih datuma i događaja iz perioda 1992-1995. te daljne aktivnosti na polju civilno-vojne saradnje u 2023. godini.

Razgovorano je takođe i o muzejskoj djelatnosti kojom se bavi 2. pješadijski (rendžerski) puk OS BiH. Delegacija Vlade BPK upoznata je da Komanda 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH u svojoj zadaći ima obavezu i mogućnost formiranja muzeja i odjeljenja muzeja puka, u kojima bi bila izložena bogata zbirka eksponata dostupna za građane i civilne strukture, a koji bi podsjećali na veoma bitan i značajan period iz historije države Bosne i Hercegovine.

Prema riječima ministra Mirvića. ova posjeta čvršće će povezati i unaprijediti saradnju civilnih struktura s područja BPK i Oružanih snaga BiH .

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.