• OBJAVLJENO: 01.02.2023.
U okviru radnih posjeta privrednim subjektima na području BPK Goražde
Članovi Vlade predvođeni premijerom Edinom Ćulovom posjetili firmu „Emka Bosnia“ u Vitkovićima

U okviru radnih posjeta privrednim subjektima na području BPK Goražde, članovi Vlade predvođeni premijerom Edinom Ćulovom posjetili su firmu „Emka Bosnia“ u Vitkovićima, a povod su razgovori o mogućnostima unaprjeđenja međusobne saradnje s ciljem stvaranja boljeg poslovog ambijenta i povećanja broja zaposlenih na području ovog kantona.

U razgovorima sa menadžemtnom ove kompanije koja zapošljava oko 650 radnika , Vlada BPK Goražde upoznata je sa aktivnostima koje provodi ova kompanija te mogućnostima unaprjeđenja dualnog sistema obrazovanja koje bi omogućilo učenicima da se po okončanju obrazovanja zaposle u ovoj kompaniji.

Poslije obilaska pogona u kojim se odvija proizvodnja, premijer BPK Goražde najavio je projekte koji bi se u budućnosti mogli realizovati u pogonima ove kompanije.

Također, razgovarano je i o poboljšanju ambijenta kada je riječ o kultunim i sportskim sadžajima na području našeg kantona, a prema riječima premijera, Vlada BPK Goražde će kroz projekte kulture i razvoj turističkih potencijala nastojati to i realizovati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.