• OBJAVLJENO: 31.05.2006.
Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči boravio u Holandiji na Skupštini evropskih regiona

Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči boravio u Holandiji na Skupštini evropskih regiona

Promovisan Bosansko-podrinjski kanton Goražde!

U organizaciji Skupštine evropskih regiona i holandske pokrajine Noord-Brabant i grada s'Hertogenbosch, u periodu 18. i 19. maj 2006. godine, održan je Međunarodni seminar i sajam partnerstva pod nazivom „Regioni kao vodeće snage evropske konkurentnosti“ na kojem je učestvovao i Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Nazif Uruči.
Seminar je održan na inicijativu Odbora C Skupštine koji se bavi pitanjima regionalne politike, a u fokusu su bile prezentacije elemenata koji određuju privlačnost teritorije regiona, zatim primjeri uspješnih razvojnih ekonomija u regionima, te istraživanja i inovacije kao savremeni oblici konkurentnosti, proizašli iz participatornih učešća i rada u regionima.
Ovaj seminar bio je i prilika da se od predstavnika Evropske komisije i Evropskog parlamenta dobije informacija o ključnim pitanjima vezanim za evropsku i regionalnu konkurentnost, kao što su: reforma politike državne pomoći EU, zatim budžet EU, te pravci budućih programa za istraživanje i razvoj.
U posebno postavljenom izložbenom prostoru, na seminaru multimedijalno je promovisan i Bosansko-podrinjski kantona Goražde, gdje je eminentnim stručnjacima ponuđena saradnja kroz implementaciju budućih razvojnih projekata.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.