• OBJAVLJENO: 31.05.2006.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK-a Goražde nagradilo učenike osnovnih i srednjih škola, pobjednike kantonalnih i federalnih takmičenja

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK-a Goražde nagradilo učenike osnovnih i srednjih škola, pobjednike kantonalnih i federalnih takmičenja

Uz učenike priznanja dobili i njihovi nastavnici!

Ministrica za obrazovanje nauku kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emira Drakovac i Osman Somun, savjetnik u ministarstvu, 30.05.2006.godine svečano su uručili diplome i nagrade učenicima srednjih i osnovnih škola sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, pobjednicima kantonalnih i federalnih takmičenja.

Nagrade su uručene za postignute rezultate i znanje iz predmeta: matematika, fizika, vjeronauka, informatika i engleski jezik, za ostvareno prvo, drugo i treće mjesto.

U kategoriji učenika osnovnih škola ukupno su uručene 33 nagrade i to: za takmičenje iz matematike, učenicima od petog do osmog razreda -12 nagrada, iz predmeta fizika, učenicima sedmih i osmih razreda- osam nagrada, za takmičenje iz vjeronauke, učenicima od petog do osmog razreda- 12 nagrada, dok su iz engleskog jezika dodijeljene tri nagrade učenicima osmih razreda.

Za učestvovanje na prvom internacionalnom takmičenju literarnih i likovnih radova učenici drugog razreda Osnovne škole „ Husein ef. Đozo“ Denisi Ušanović, također, je dodijeljena nagrada u iznosu od 50 KM.

Učenicima srednjih škola dodijeljeno je 16 nagrada iz fizike u „A“, „B“, i „C“ kategoriji, zatim 12 nagrada iz informatike za prvi, drugi i treći razred i tri nagrade iz vjeronauke za prvi razred. Dvadeset i jednu nagradu su dobili učenici srednjih škola za postignute rezultate iz matematike u kategoriji takmičenja od prvog do četvrtog razreda.

Ovom prilikom uručeno je i devet nagrada za postignute rezultate najuspješnijim profesorima i nastavnicima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.