• OBJAVLJENO: 01.06.2006.
Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde realizovala još dva značajna projekta zapošljavanja

Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde realizovala još dva značajna projekta zapošljavanja

Posao dobilo 119 nezaposlenih lica!

U maloj sali Centra za kulturu 30.05.2006.godine 119 nezaposlenih lica potpisalo je ugovore o radu sa goraždanskim poslodavcima. Ceremonijom svečanog potpisivanja ugovora okončana su još dva značajna projekta Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde koji imaju za cilj podsticaj u zapošljavanju nezaposlenih lica sa evidencije ove službe.

Značajno je naglasiti da će realizacijom ovog projekta još 16 nezaposlenih osoba sa onesposobljenjem dobiti posao, a među njima je osam ratnih vojnih ratnih invalida.

„U zadnja dva mjeseca broj nezaposlenih smanjili smo za 103 osobe, ne računajući ove projekte i to nam je najveće zadovoljstvo- „ riječi su direktorice Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde Nafije Hodo.


Finansijer oba projekta podsticaja u zapošljavanju, u vrijednosti od 552.000 KM je Federalni zavod za zapošljavanje, čiji je direktor Miralem Šarić prisustvovao potpisivanju ugovora, a ovoj svečanoj ceremoniji prisustvovali su i direktor novoosnovane Agencije za rad i zapošljavanje Huso Sarić, Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, kao i ministri u Vladi ovog kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.