• OBJAVLJENO: 16.06.2006.
Potpisani ugovori u realizaciji značajnih projekata na području BPK-a Goražde

Potpisani ugovori u realizaciji značajnih projekata na području BPK-a Goražde

Započeli pripremni radovi na izgradnji mosta u Osanici!

Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči i ministar za privredu Ferid Bučo potpisali su 09.06.2006. ugovore sa predstavnicima privrednog društva „Goraždeputevi“ i projektantske kuće „ Saraj-inžinjering“ iz Sarajeva. . Riječ je o ugovorima o izvođenju radova na sanaciji ulica „Zaima Imamovića“ i „Ruždije Islamagića“ u Goraždu, redovnom održavanju puteva od kantonalnog i regionalnog značaja, te izradi izvedbenog projekta za gradnju mosta na rijeci Drini u mjestu Osanica, Općina Goražde.

Za cjelovitu sanaciju gradskih ulica, od benzinske pumpe „Šeh-in“ do mosta „Alija Izetbegović“, koja bi trebala da se završi do polovine jula, Vlada BPK-a i njeno Ministarstvo za privredu izdvojili su 325.448 KM, a za redovno održavanje puteva od kantonalnog i regionalnog značaja oko 290.000 KM.

Potpisivanjem ugovora o izradi izvedbenog projekta u vrijednosti od 28.900 KM, označen je i početak pripremnih radova na gradnji mosta preko rijeke Drine u Osanici. Ovaj most je porušen tokom rata i od životne je važnosti za stanovnike ovoga dijela goraždanske općine, koji su punih 14 godina za prijelaz preko rijeke Drine koristili improvizirani čamac.

„Moram reći da je Vlada FBiH odobrila 2 miliona i 100 hiljada KM našem kantonu za projekte koje kanimo realizirati u toku ove godine. Milion maraka ćemo utrošiti na izgradnju mosta na Drini, a sredstva su već operativna. S obzirom da dinamika realizacije cijelog projekta sada ovisi isključivo o nama i našoj operativnosti mi ćemo nastojati da ubrzamo te pripremne radove tako da se nadamo da ćemo most u funkciju staviti do kraja ove godine.“- kazao je Nazif Uruči, Premijer BPK-a Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.