• OBJAVLJENO: 17.03.2023.
Obilježavanjem ovog značajnog datuma u novijoj historiji prisustvovali i ministri u Vladi BPK Goražde predvođeni premijerom Edinom Ćulovom
U općini Pale u FBiH danas je obilježena 27. godišnjica reintegracije ove lokalne zajednice u sastav Federacije BiH

Polaganjem cvijeća na hair česmu i spomen obilježje komandantima 6. hrenovačkog bataljona u Hrenovici odata je počast šehidima i poginulim braniocima, dok su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, uz prezentaciju video materijala, evocirane uspomene na težak put obnove potpuno porušene i spaljene teritorije.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Mutapčić ocijenio je da je urađeno mnogo u smislu obnove i unaprjeđenja infrastrukture te razvoja i kvalitete života, ali da se u narednom periodu uz podršku viših nivoa vlasti očekuje mnogo više u smislu podrške implementaciji projekata od značaja za ovaj dio BPK Goražde.

Prisutnim su se obratili i načelnik općine Pale u FBiH Almin Ćutuk, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Goražde Bajro Obuća te premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Uz čestitke građanima ove lokalne zajednice, on je u svom obraćanju ukazao na neophodnost zajednišva svih relevantnih institucija na svim nivoima vlasti, s ciljem implementacije projekata od značaja za stanovnike kako ove lokalne zajednice, tako i cijelog kantona.

„Zajedno možemo mnogo toga više uraditi, a ono što želim obećati jeste da ću uz podršku Vlade BPK Goražde nastojati da  stvorim preduslove za realizaciju višemilionskih projekata. Ono što mi najviše smeta jesu podjele, ali  mi  moramo shvatiti  da samo  zajedno možemo više uraditi, kako bismo stvorili povoljan  ambijent za život na ovim prostorima,  onakav  kako zaslužuje  ovaj narod“-kazao je premijer Ćulov.

Svojim interpretacijama svečanost su upotpunili učenici OŠ „Prača“ , a ovom prilikom uručene su i prigodne nagrade najuspješnijim učenicima, pobjednicima takmičenja u literarnom stvaralaštvu, organizovanom podovom Dana reintegracije i Dana ove općine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.