• OBJAVLJENO: 23.03.2023.
Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Obezbijeđene najsavremenije uniforme za Jedinicu za specijalnu podršku

Danas su predstavljene nove taktičke uniforme za pripadnike Jedinice za specijalnu podršku Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Prema riječima ministra za unutrašnje poslove BPK-a Goražde Nusreta Hubjera i  komesara Uprave policije Damira Bogunića,  u narednom periodu intencija njihovog rada će se zasnivati na unaprjeđenju statusa i položaja uposlenika Ministarstva, a pogotovo policijskih službenika, u smislu obezbjeđenja adekvatnih  materijalno-tehničkih uslova za uspješno obavljanje dodijeljnih zadataka.

Uniforme koje je Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK-a obezbijedilo spadaju u red najkvalitetnijih uniformi koje koriste najelitnije specijalne  policijske jedinice za podršku, a radi se o multicam kamuflažnim uniformama koje se sastoje od nepropusnih jakni, taktičkih bluza, hlača, kapa i opasača.

Ova vrijedna oprema će u narednom periodu biti od velikog značaja i uveliko će olakšati rad Jedinice za specijalnu podršku.

Kako su naglasili,  ovo je samo jedan od uspješno realizovanih zadataka u vezi s opremanjem policije, te da će se u skorom vremenu  realizovati i mnogi drugi projekti koji su u toku, a odnose se na materijalno-tehničko opremanje, kao što je realizacija projekta video nadzora, nabavka vozila, uniformi itd.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.