• OBJAVLJENO: 05.06.2023.
POTPISANI UGOVORI O SUFINANSIRANJU PROJEKATA KOJI SU PODRŽANI KROZ TRANSFERE NIŽIM NIVOIMA VLASTI
Ugovore čija je vrijednost 57.702,34KM potpisao je premijer BPK Goražde

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov sa načelnicima općina Foča i Pale u FBIH Mujom Sofradžijom i Alminom, potpisao je danas ugovore o sufinansiranju projekata koji su podržani kroz transfere nižim nivoima vlasti, sa ekonomskog koda  Vlade BPK Goražde.

Vrijednost potpisanih ugovora je  57.702,34KM,  a sredstva su namjenjena za sufinansiranje četiri veoma značajnih projekata ove dvije lokalne zajednice u sastavu BPK Goražde.

Tri projekta sufinansirat  će se na području općine Pale u FBiH a radi se o projektima „Modernizacija kino sale Općine Pale u FBiH“ za što je izdvojeno 5.000KM, za projekat „Socio-ekonomsko osnaživanje lokalnog stanovništva“ izdvojeno je 15.000KM  dok je za projekat „Izgradnja dječijeg igrališta u Hrenovici-II faza“ odnosno izgradnju pješačke staze izdvojeno 7.702,34KM.

Kako je naglasio načelnik Čutuk, ostatak sredstava kako bi se implementirali ovi značajni projekti obezbjedit će lokalna zajednica.

Kroz Program utroška sredstava Vlade BPK Goražde, podržan je i projekat općine Foča u FBiH a radi se o projektu „Socijalno stanovanje“ za čije sufinansiranje je izdvojeno 30.000KM.

Prema riječima načelnika Sofradžije, radi se o infrastrukturnom projektu, odnosno  projektu izgradnje pristupnog puta te vodne i kanalizacione mreže,  prema zgradi izgrađenoj za socijalno stanovanje. Ukupna vrijednost projekta prema procjenama iznosit će oko 80.000KM

Da će Vlada i dalje podržavati projekte lokalnih zajednica u sastavu BPK Goražde, nakon potpisivanja ugovora potvrdio je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.