• OBJAVLJENO: 01.09.2006.
Obezbjeđeno 300.000 KM kreditnih sredstava za podsticaj razvoja privrede!

Obezbjeđeno 300.000 KM kreditnih sredstava za podsticaj razvoja privrede!

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči i direktor Raiffeisen bank d.d.-Filijala Goražde Enver Šabanović potpisali su 31.08.2006.godine Ugovor u deponovanju i plasmanu kreditnih sredstava za podsticaj razvoja privrede. Sredstva Ministarstva za privredu na ekonomskom kodu „Učešće u zajedničkim ulaganjima“ u iznosu od 100.000 KM udružena sa sredstvima banke u iznosu od 200. 000 KM, služiće za podsticaj privrede, odnosno za kreditiranje pravnih subjekata za započinjanje novih i realizaciju postojećih programa, usmjerenih ka proširenju kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta.

Po prvi put, privredni subjekti koji budu odabrani za korišćenje kreditnih sredstava, zahvaljujući subvencijama Vlade BPK-a Goražde u iznosu od 50.000 KM biće oslobođena plaćanja kamata, pa je ovaj dugoročni kredit sa grejs periodom od šest mjeseci do sada najpovoljniji kredit koji se daje za ovu namjenu. Prednost kod dobivanja ovih sredstava imaće domaća pravna lica, koja imaju ekonomski opravdan projekt, pozitivan finansijski rezultat, kao i oni privredni subjekti, koji će zaposliti što veći broj radnika (najmanje jedno radno mjesto za 10.000 KM), te obezbijediti zaštitu okoliša.

Realizacija ovog Ugovora počinje odmah, objavljivanjem javnog poziva, a nakon toga i izborom onih koji su zadovoljili sve tražene kriterije Ministarstva za privredu i odabrane banke.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.