• OBJAVLJENO: 04.09.2006.
Prvih 60 studenata na Odsjeku za ekonomiju i menadžment!

Prvih 60 studenata na Odsjeku za ekonomiju i menadžment!

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu raspisao je 01.09.2006.godine konkurs za upis 60 studenata u prvu godinu studija u školskoj 2006/07. godini za dislociranu nastavu u Goraždu, (koncept studija zasnovan na Bolonji).
Ovo je rezultat vrlo dobre saradnje vlada Bosansko-podrinjskog i Sarajevskog kantona, kao i Univerziteta u Sarajevu, koji su obezbijedili sve neophodne preduslove da u Goraždu, prvi put nakon rata, započne redovno školovanje studenata na Ekonomskom fakultetu.

Troškove školovanja goraždanskih studenata za školsku 2006/07. godinu u potpunosti će finansirati Vlada Kantona Sarajevo, dok će Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, odnosno, njeno Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport obezbijediti adekvatan prostor i opremu prema savremenim standardima Ekonomskog fakulteta.

Redovan studij na Odsjeku Ekonomija i Menadžment za pet studijskih godina izvodiće se u anex-u Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ u Goraždu. Prijave zainteresovanih kandidata podnose se do 18.septembra 2006.godine, a početak nastave predviđen je za 25. septembar.
Uz riječi zahvalnosti svima koji su pomogli realizaciju ovog značajnog projekta, zahvaljujući kojem je i učenicima slabijeg materijalnog stanja sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i cijele Gornje-drinske regije omogućeno sticanje visokog obrazovanja u Goraždu, Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Emira Drakovac uputili su čestitke budućim studentima i poželjeli im mnogo uspjeha na studiju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.