• OBJAVLJENO: 30.12.2011.
Potpisan ugovor o pružanju usluga dovršetka obnove geodetske mreže u općini Goražde

Ugovor o zajedničkom finansiranju  dovršetka obnove geodetske mreže općine Goražde sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove Sarajevo potpisali su danas premijer BPK Goražde Emir Frašto i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pomoćnik načelnika za geodetske i katastarske poslove Muris Ajanović.

Vrijednost ugovora je 58.312,80 KM, a izvođač radova je firma „Angermeier“ d.o.o. iz Sarajeva koja bi poslove na obnovi geodetske mreže na dijelu općine Goražde trebala obaviti do 01.06.2012.godine. Prema riječima pomoćnika načelnika, ovim projektom izvršit će se određivanje 300 novih poligonskih tačaka koje će biti referentne tačke za nastavak i realizaciju drugih projekata iz oblasti katastra koji će uslijediti u narednom periodu.

– Na osnovu podataka ranije razvijene mreže GPS tačaka, realizacijom ovog projekta vršimo proširenje te mreže sa kojom će se, u drugoj fazi, vršiti detaljno premjeravanje nekretnina na užem području grada i izrada prateće dokumentacije koji će biti osnova za uspostavu zemljišno-knjižnih evidencija. Ovim projektom dobijaju se uslovi za precizniji premjer na terenu,  a građani će imati mogućnost do dobiju preciznije podatke i premjer svojih nekretnina – istaknuo je pomoćnik nečelnika Muris Ajanović.

Podršku ovom projektu dao je i premijer BPK Goražde.

– Podržavamo aktivnosti Službe za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Goražde koja ulaže maksimalan trud na digitalizaciji katastra nekretnina.  Vjerujemo da ćemo, u dogledno vrijeme, moći da uzimamo sve te dokumente sa nekog udaljenog mjesta,  idemo ka tome i to podržavamo – riječi su premijera Emira Frašta.

Ovom prilikom premijer je čestitao novogodišenje praznike prisutnima, a učeniku Kenanu Baljiću koji je danas učestvovao u projektu Općine Goražde pod nazivom „Učenik-načelnik“ i koji je, na jedan dan, obavljao funkciju načelnika,  premijer je dodijelio novogodišnji paketić, sa  željom da bude uspješan u svom budućem obrazovanju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.