• OBJAVLJENO: 30.12.2011.
Održan tradicionalni novogodišnji prijem

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i načelnici općina Goražde, Foča-Ustikolina i Pale-Prača održali su danas tradicionalni novogodišnji prijem za građane i predstavnike društveno-političkog, vjerskog i kulturnog života našeg kantona.

Novogodišnji prijem, po prvi put, održan je u okviru novogodišnjeg sajma poljoprivrednika BPK Goražde na Trgu branilaca grada, a cilj je bio pružanje podrške poljoprivrednim proizvođačima i pridavanje pažnje poljoprivredi, kao privrednoj grani sa velikim razvojnim potencijalom za razvoj ovog prostora.

Premijer Emir Frašto i načelnici Muhamed Ramović i Asim Zec uputili su, danas, novogodišnje čestitke svim građanima.

-Kada je premijer BPK predložio da ovaj prijem bude u malo opuštenijoj atmosferi , tačno ovdje gdje se održava ovaj naš sajam, rado sam prihvatio jer i mi kao općina podržavamo niz projekata kada je u pitanju ruralni razvoj i poljoprivreda. Zbog toga i jeste u Goraždu ona poznata uzrečica da je domaće najbolje. Na kraju kalendarske godine prisjećamo se prošle,  a za ovu godinu možemo kazati da je bila jedna teška godina, ali ipak za općinu Goražde vrlo uspješna što je rezultiralo završetkom niza projekata, a i slijedeće godine, takođe, planiramo nove projekte kao i nastavak onih koje smo započeli, – riječi su načelnika općine Goražde Muhameda Ramovića.

Čestitke u svoje ime, u ime uposlenih i građana općine Pale-Prača uputio je i načelnik općine Pale-Prača Asim Zec, koji je građanima BPK-a  zaželio da 2012.godina, u svakom pogledu, bude bolja i uspješnija nego prethodna.

–  Nastavit ćemo da radimo kao što smo radili- poručio je građanima premijer Emir Frašto i naglasio – Vjerovatno će biti izazova i u narednom periodu, ali Vlada je dužna da pošteno i transparentno odradi svoje zadatke koje je postavila u svojim programima i mislim da smo tu bili pošteni,  da smo na 40 sjednica koje su bile pred nama,  koje su se održavale između 7 i 8 dana, donosili prave odluke. U svakom slučaju, mislim da smo učinili da se u ovoj sredini vidi da postojimo, da Vlada utiče na nešto, što je prošlim vladama nedostajalo. Jedan od prioriteta je poljoprivredna proizvodnja i mogućnost da oni upošljavaju što više onih koji su opredijeljeni za tu proizvodnju. Naša je potreba da ovim ljudima pomognemo da njihovi proizvodi budu brendirani onako kako to želi EU, time će to što oni rade biti cjenjenije, neće biti podložno nekim promjenama koje ne priznaje međunarodna zajednica. Spremni smo da im pomognemo i nadam se da će to donijeti više upošljavanja u našem kantonu – poručio je premijer Emir Frašto, te na poseban način, posebnim ljudima, građanima Bosansko-podrinjskog kantona čestitao Novu godinu.

 Udruženje poljoprivrednika BPK-a Goražde dobilo je sve pohvale za organizaciju novogodišnjeg sajma, u okviru kojeg je bio izložen i gastro kutak sa proizvodima poljoprivrednih izlagača.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.