• OBJAVLJENO: 13.09.2006.
Pri kraju realizacija projekta „Jedinstveni šehidski nišan“ na području BPK-a Goražde

Pri kraju realizacija projekta „Jedinstveni šehidski nišan“ na području BPK-a Goražde

Organizovan prijem za 11 šehidskih porodica!

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči i ministrica za boračka pitanja Nermana Sofović upriličili su 13.09.2006.godine prijem za 11 šehidskih porodica koji su vlastitim sredstvima izgradile šehidske nišane poginulim braniteljima BiH, a prijemu su prisustvovali i goraždanski muftija Hamed ef. Efendić, kao i predsjednik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca BPK-a Goražde Ahmed Hubjer.

U skladu sa Pravilnikom za isplatu sredstava za ove namjene, svakoj od ovih šehidskih porodica isplaćen je iznos od 577 KM, a ovaj prijem iskorišten je i da se porazgovara o svakodnevnim problemima koji tište ovu populaciju.

Niko od njih, prema riječima Sulejmana Imširevića iz Hrenovice, nije očekivao da će im se ta sredstva vratiti, a svima će dobro doći, posebno u ovim danima kada se priprema zimnica i djeca šalju u škole.
Ovaj susret bio je prepun emocija jer je evocirao sjećanja na najdraže koje su izgubili, ali i riječi zahvalnosti prema Vladi BPK-a Goražde i njenom resornom ministarstvu koji su se sjetili da im na ovaj način nadoknade dio sredstava.

Projekat podizanja jedinstvenih šehidskih nišana na području BPK-a Goražde, prema riječima ministrice Sofović, trebao bi se okončati u idućoj godini. Do sada je podignuto oko 1100 pari šehidskih nišana ili su isplaćena sredstva za njihovu ugradnju, a u toku je realizacija projekta podizanja novih 35 pari šehidskih nišana.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.