• OBJAVLJENO: 14.09.2006.
Naselja Brdarići i Datelji povezana sa Pračom boljom putnom komunikacijom

Naselja Brdarići i Datelji povezana sa Pračom boljom putnom komunikacijom

Izgradnjom infrastrukture do boljeg života stanovnika ove općine!

U općini Pale- Prača 14.09.2006.godine upriličena je svečanost u povodu otvorenja rekonstruisanih i saniranih puteva Prača –Brdarići, u dužini od 1700 m i Prača-Datelji, u dužini od 3950 metara.

Na sanaciji ovih puteva, u vrijednosti od 650.000 KM, učestovale su firme „Goraždeputevi“ iz Goražda i „Grakop“ iz Kiseljaka. Najveći dio sredstava u ovaj projekt, 530.000 KM uloženo je putem IFAD-a, dok su ostatak obezbijedili Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica (100.000 KM) i Općina Pale-Prača (20.000 KM).

U prisustvu velikog broja zvanica sa područja Federacije BiH, BPK-a Goražde i ove općine, rekonstruisane i asfaltirane puteve svečano su pustili u saobraćaj Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, savjetnik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Salko Obhođaš i načelnik Općine Pale-Prača Asim Zec.

Istog dana, u naseljima Brdarići i Datelji svečano su otvorene i hair česme u spomen na šehide i poginule borce, a sredstva za njihovu izgradnju u iznosu od 7.000 KM obezbijedila je Općina Pale-Prača, uz pomoć Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.