• OBJAVLJENO: 16.09.2006.
Kantonalna bolnica Goražde obilježila vrijedan jubilej

Kantonalna bolnica Goražde obilježila vrijedan jubilej

Deset godina uspješnog rada u pružanju zdravstvene zaštite i liječenju pacijenata

Uposlenici Kantonalne bolnice Goražde obilježili su 16.09.2006.godine 10.godišnjicu uspješnog rada.

Tim povodom, održana je svečana sjednica Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove, a nakon toga na ulazu bolnice otkrivena je spomen-ploča u znak sjećanja na poginule zdravstvene radnike : dr. Hasana Imamovića, dr. Dušanku Vujasić, dr. Muhameda Pašića, Sabinu Pašalić, Mehmeda Živojevića, Aliju Kurtića, Satku Ćoso i Nizamu Halilović. Spomen-ploču, u prisustvu brojnih zvaničnika i zdravstvenih radnika, otkrili su prvi i sadašnji direktor Kantonalne bolnice Goražde prim. dr Alija Begović i prim. dr. Fadil Jahić.

Na svečanoj akademiji u Kino-sali Centra za kulturu o uspješnom razvoju bolnice u proteklih deset godina govorio njen direktor prim.dr Fadil Jahić, a učesnicima akademije obratili su se i Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK-a Goražde Muhamed Hadžić i načelnik Općine Goražde profesor Mustafa Kurtović. Čestitajući uposlenima ovaj značajan jubilej, oni su istakli važnost postojanja bolnice u ovog gradu i Bosansko-podrinjskom kantonu Goraždu, te obećali svoju dalju podršku u poboljšanju zdravstvene zaštite stanovništva.

Ovom prilikom, najzaslužnijim pojedincima, ustanovama i privrednim subjektima uručene su zahvalnice, a njih je uručio predsjednik Upravnog odbora JZU Kantonalna bolnica Goražde dr. Fuad Rovčanin.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.