• OBJAVLJENO: 22.09.2006.
Svečano obilježen Dan općine Pale-Prača i oslobođenje Hrenovice

Svečano obilježen Dan općine Pale-Prača i oslobođenje Hrenovice

Novi putevi i vodovod poklon građanima za rođendan općine!

Na svečan način stanovnici općine Pale-Prača obilježili su 27.09.2006.godine Dan svoje općine i oslobođenja Hrenovice. Pored građana, ovaj značajan datum svojim prisustvom uveličale su i visoke zvanice: savjetnik državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Salko Obhođaš, Premijer Vlade BPK-a Goražde Nazif Uruči, načelnik općine Goražde Mustafa Kurtović, ministri u Vladi Kantona, kao i predstavnici fondacija IFAD i „OdRaz“, Halil Omanović i Safet Daut.

Obilježavanje 27.septembra –Dana općine Pale-Prača i oslobođenja Hrenovice, započelo je učenjem tevhida šehidima ove općine u mjesnoj džamiji u Hrenovici i polaganjem cvijeća na hair česmu. Nakon toga, na otvorenom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Pale-Prača koju je otvorio predsjedavajući Vijeća Fuad Crnčalo, dok je o uspješnom razvoju ove općine govorio njen prvi čovjek, načelnik općine Asim Zec.
Razloga za zadovoljstvo građani ove općine imaju dosta jer je u proteklih sedam mjeseci na ovom području investirano oko 2,5 miliona vanbudžetskih sredstava kroz različite projekte asfaltiranja lokalnih puteva, te izgradnju gradskog vodovoda u Hrenovici, čiji su glavni finansijeri bili IFAD i „OdRaz“,fondacije federalne vlade i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Ova svečanost iskorištena je i za uručenje zahvalnica pojedincima i organizacijama koje su podržale komunalne projekte u općini Pale-Prača, nakon čega je upriličeno presijecanje vrpce i otvaranje lokalnih puteva: Hrenovica-Gornja Vinča, Hrenovica-Strane i Hrenovica-Prespica, mostova u naseljima Turkovići i Lunje, te gradskog vodovoda u Hrenovici.
Kako je ovom prilikom istaknuto, uspješnim završetkom ovog ciklusa projekata u narednom periodu planira se realizacija još tri u vrijednosti od 400.000 KM.

Stanovnicima općine Pale-Prača čestitamo Dan općine i želimo im još mnogo uspjeha i napretka u radu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.