• OBJAVLJENO: 30.09.2006.
Povratnici dobili novčanu pomoć za ugradnju građevinskog materijala

Povratnici dobili novčanu pomoć za ugradnju građevinskog materijala

Drugi krug podjele sredstava za 78 porodica!

U sali Skupštine BPK-a Goražde 29.09.2006. godine izvršeno je potpisivanje ugovora o dodjeli novčanih sredstava povratnicima za ugradnju građevinskog materijala i rekonstrukciju stambenih objekata u njihovim mjestima povratka.

Ugovore sa 78 porodica iz općina: Goražde, Foča-Ustikolina, Rogatica, Novo Goražde i Čajniče, u vrijednosti od 98.900 KM potpisao je ministar za socijalnu politiku, zdravstvo , raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK-a Goražde Muhamed Hadžić.

Ovo je drugi krug podjele novčanih sredstava s ciljem pomoći povratnicima u rekonstrukciji stambenih objekata, koji je izvršen u skladu sa nedavno usvojenom Odlukom Vlade o odobravanju sredstava, te Programom rada Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice za 2006. godinu i Programom utroška sredstava na ekonomskom kodu „Izdaci za raseljena lica i izbjeglice (pomoć za rekonstrukciju i povratak). U prvom krugu, ovu pomoć dobila su 54 korisnika, a vrijednost sredstava iznosila je 67.900 KM.

Finansijska pomoć povratnicima za ugradnju građevinskog materijala iznosi do 2000 KM po pojedincu, a potrebna sredstva obezbijedili su federalno Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice, kao i resorna ministarstva Vlade BPK-a Goražde i Kantona Sarajevo.

Prema riječima ministra Hadžića, do kraja ove godine biće nastavljena kontinuirana podjela novčanih sredstava povratnicima kojima je neophodna pomoć za ugradnju građevinskog materijala prilikom rekonstrukcije njihovih stambenih objekata.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.