• OBJAVLJENO: 10.10.2006.
Potpisani ugovori za sanaciju 19 liftova

Potpisani ugovori za sanaciju 19 liftova

U Goraždu je 09.10.2006.godine upriličeno potpisivanje ugovora o sanaciji svih 19 devastiranih liftova na području ovog grada. Ugovore su potpisali Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči i Refija Begović, direktorica firme „EURO PROST“ iz Gračanice koja je odabrana za izvođača radova.

Najveći dio sredstava za sanaciju liftova obezbijedila je kantonalna Vlada posredstvom Ministarstva za prostorno uređenje, dok je preostali dio, uz saglasnost kućnih savjeta, obezbijedio upravitelj „Goraždestan“.

„ Ovaj projekat je od velikog značaja posebno za stanare u višespratnim zgradama jer će konačno svih 19 devastiranih liftova u Goraždu biti stavljeno u funkciju. Renomirana firma „EURO PROST“ odabrana je kao najpovoljniji ponuđač“ – kazao je ovom prilikom Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, dodajući da je prvobitna vrijednost ugovorenih radova iznosila 242.700 KM.

„ Predstavnici firme „EURO PROST“ danas su se pokazali kao istinski prijatelji Goražda i uz potpisivanje ugovora donijeli su pismo kojim daju 7 posto rabata ovom Kantonu zbog njegove specifične ekonomske situacije, tako da će sanacija liftova u Goraždu koštati ukupno 225.715 KM. Ne treba sumljati da će ova saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo, a informacije radi, ova firma još uvijek besplatno održava lift u Kantonalnoj bolnici u Goraždu.“ – istakao je Premijer Uruči.

„ Pripremni radovi na sanaciji svih 19 devastiranih liftova u Goraždu već su počeli, a rok za završetak svih radova uključujući i ugradnju opreme je 90 dana. Mi već radimo u našoj proizvodnji na pripremi opreme i radove ćemo nastojati okončati i prije postavljenog roka, kako bi liftovi, prvenstveno u interesu stanara, što prije bili pušteni u funkciju uz maksimalan kvalitet i garanciju“ – izjavila je nakon potpisivanja Refija Begović, direktorica firme “Euro Prost” iz Gračanice.
Elma Geca

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.