• OBJAVLJENO: 31.10.2006.
Premijer BPK-a Goražde upriličio prijem za članove FK „Goražde „ iz Goražda

Premijer BPK-a Goražde upriličio prijem za članove FK „Goražde „ iz Goražda

Čestitke za ulazak u četvrtfinale KUP-a BiH!!!

Plasmanom u četvrtfinale fudbalskog KUP-a BiH fudbaleri Fudbalskog kluba „Goražde“ iz Goražda ostvarili su do sada najveći uspjeh u istoriji svog kluba, ali i grada kojeg predstavljaju.

U povodu ovog velikog uspjeha goraždanskih fudbalera, Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Emira Drakovac, upriličili su 27.10. 2006. godine, u sali Skupštine kantona prijem za članove fudbalskog kluba „Goražde“. Prijemu je, pored igrača, prisustvovao njihov trener Nudžeim Geca, kao i predstavnici rukovodstva kluba, te predsjednik Sportskog saveza BPK-a Goražde Mirsad Drljević.

Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči čestitao je sportistima na uspjehu i poželio im mnogo sreće u nastavku takmičenja, istakavši da je ovaj uspjeh, prije svega, rezultat njihovog požrtvovanog rada, pa tek onda i sportske sreće, kao i potvrda da i jedna mala sredina kao što je Goražde, ekonomsko slabija od ostalih sredina, može iznjedriti dobre sportske klubove i prvoligaše, zahvaljujući upravo tom marljivom i požrtvovanom radu cjelokupnog sportskog kolektiva.

– Vlada BPK-a Goražde i njeno resorno ministarstvo za sport u svom su programu rada, u granicama mogućnosti, podržavali i podržavaće i ubuduće sve sportske klubove, a posebno one koji postižu zapažene rezultate- kazao je Premijer Uruči. On je istakao kako ovaj grad ima dobre sportske radnike, koji kao bivši dobri sportisti, a sada treneri imaju šta da prenesu svojim učenicima.

Čestitke članovima fudbalskog kluba „Goražde“ uputila je i ministrica Drakovac.

Uz zahvalnost na riječima podrške, rukovodstvo i fudbaleri „Goražda“ obećali su da će učiniti maksimum napora kako bi dostojno nastavili takmičenje u fudbalskom KUP-u BiH, te kako bi ostvarili postavljeni cilj – ulazak u I nogometnu ligu.

Oni su ovom prilikom kazali kako će sav prihod od utakmice 12. kola prvenstva II lige Centar sa „Ozrenom“ iz Semizovca pokloniti za liječenje teško oboljele djevojčice Lejle Šeta iz Goražda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.