• OBJAVLJENO: 18.01.2012.
Projekti zaštite ljudskih prava Ministarstva za pravosuđe, upravu i radne odnose
Održan informativni sastanak sa nosiocima projektnih aktivnosti

Nakon okončanja aktivnosti na odabiru korisnika za dodjelu sredstava namijenjenih sufinansiranju projektnih aktivnosti u oblasti zaštite ljuskih prava, Ministarstvo za pravosuđe, upravu i radne odnose održalo je danas sastanak sa nosiocima projektnih aktivnosti koje će se finansirati iz ovih sredstava.
Cilj ovog programa Ministarstva za pravosuđe jeste pružanje pomoći neprofitnim organizacijama u realizaciji projekata koji imaju za cilj unaprijeđenje i osnaživanje učešća civlinog društva u procesu promoviranja i zaštite ljudskih prava, pristupa pravdi te kreiranju i donošenju politika u ovoj oblasti.
– Ovdje se radi o programskim aktivnostima ministarstva koje uključuju podršku civilnom sektoru, odnosno udruženjima iz ovog sektora koja nemaju stalne podsticaje iz budžeta. Konkretno, riječ je o aktivnostima i nastojanjima unaprijeđenja rada civilnog društva i civilnog sektora u ovom kantonu, kao veoma bitnog segmenta demokratskog društva – istaknuo je Emir Oković uposlenik u resornom ministarstvu.


Od ukupno jedanaest pristiglih projekata, kriterije je ispunilo njih sedam i za njihovu realizaciju bit će odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 14.200,00 KM.
– Dobili smo sredstva za realizaciju projekta „Imam pravo da znam“. Radi se o projektu u okviru kojeg planiramo da izvršimo edukaciju mladih na temu ljudskih prava. Jako smo zadovoljni što nam je projekt odobren i zahvaljujemo se Ministarstvu što su nam izašli u susret – kazala je, danas, Sara Muslić, članica Upravnog odbora u Gradskom vijeću mladih općine Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.