• OBJAVLJENO: 07.11.2006.
Deset lica sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde potpisalo ugovore o samozapošljavanju

Deset lica sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde potpisalo ugovore o samozapošljavanju

Obezbijeđeno 100.000 KM za realizaciju ovog projekta!

Još jedan projekt zapošljavanja nezaposlenih sa evidencije Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uspješno je realizovan zahvaljujući sredstvima koje je obezbijedila državna Agencija za rad i zapošljavanje, a implementirala ova služba.

Ugovore sa kantonalnom Službom za zapošljavanje, u prisustvu najviših zvaničnika BPK-a i Općine Goražde, te predstavnika Agencije za rad i zapošljavanje BiH, 06.11.2006. godine potpisalo je 10 nezaposlenih lica. Od ovog broja, njih šest (6) su demobilisani borci, jedan (1) je ratni vojni invalid, dok su tri (3)osobe žene, među kojima i Senija Tefili, majka šestero djece.

Na ovaj projekat samozapošljavanja, prema riječima direktorice kantonalne Službe za zapošljavanje Nafije Hodo, apliciralo je 49 lica. Upravni odbor službe je uz saglasnost Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde odabrao 10 lica koji ispunjavaju postavljene kriterije, tako da će oni, prema utvrđenoj proceduri i nakon ispunjavanja svih preduslova za početak novog ili proširenje starog biznisa, dobiti po 10.000 KM nepovratnih sredstava od 100.000 KM koliko je namijenjeno za realizaciju ovog projekta. Riječ je, uglavnom, o privrednoj i poljoprivrednoj proizvodnji koja kod ovakvih projekata ima prioritet, a čijom uspješnom realizacijom je ovaj kanton postao prvi kanton u Federaciji i BiH gdje je zabilježeno smanjenje broja nezaposlenih sa evidencije Službe za zapošljavanje.

Ovo je u svom prigodnom obraćanju posebno istakao pomoćnik direktora državne Agencije za rad i zapošljavanje Asim Ibrahimagić, koji je prisustvovao svečanom činu potpisivanja ugovora, a čestitke potpisnicima ugovora i pohvale kantonalnoj Službi za zapošljavanje, ovom prilikom uputili su i Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, načelnik općine Goražde Mustafa Kurtović, predsjednik Upravnog odbora Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde Samir Kanlić, te ministri za pravosuđe i privredu Midhat Bašić i Ferid Bučo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.