• OBJAVLJENO: 23.01.2012.
Seminar za prosvjetne radnike osnovnog i srednjeg obrazovanja
Etika i korupcija u obrazovanju

Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u saradnji sa Centrom Civilnih inicijativa održao je danas seminar o temi etika i korupcija u obrazovanju. Seminaru je prisustvovao veliki broj prosvjetnih radnika iz osnovnih i srednjih škola sa prostora našeg kantona a znanja stečena na današnjem seminaru trebali bi prenijeti učenicima na časovima odjeljenske zajednice.
Edukacije o etici i borbi protiv korupcije Centri civilnih inicijativa, prema riječima Slavena Divičića, projekt koordinatora CCI BiH, organizuju od 2010. godine od  kada su uključeni u implementaciju Strategije za borbu protiv korupcije, a Akcionim planom izražena je potreba da se u planove i programe obrazovnih ustanova prezentuju teme iz oblasti etike i borbe protiv korupcije.
Organizatori današnji seminar ocjenjuju veoma korisnim, obzirom da je korupcija sve prisutnija u svim segmentima društva, a prema riječima direktorice Pedagoškog zavoda BPK Dike Makota, etika je veoma bitna u procesu obrazovanja i stoga svi treba da snose dio odgovornosti za naslijeđe koje učenik treba da ponese iz školskih klupa.
Pedagoški zavod BPK Goražde program edukacije uposlenih u obrazovnim ustanovama nastaviće i u narednim danima mjeseca  januara, tako da  će  već u subotu biti održan seminar za profesore njemačkog jezika.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.