• OBJAVLJENO: 24.01.2012.
Javna rasprava u općini Foča-Ustikolina
Izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju i građenju BPK Goražde

U organizaciji kantonalnog Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde danas je u općini Foča-Ustikolina održana javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i građenju BPK Goražde.
Primjedbe iznesene na današnjoj javnoj raspravi odnosile su se na jednu novinu koju predviđa federalni zakon, a radi se o energetskom certificiranju objekata, koje, po mišljenju učesnika rasprave, predstavlja teret za investitora zbog dodatnih troškova.
Energetsko certificiranje podrazumijeva da ne može doći do promjene vlasništva nad objektom te da se objekat ne može izdati u zakup ili dobiti upotrebnu dozvolu bez prethodnog izdavanja certifikata o energetskoj efikasnosti građevine.
Izmjene i dopune postojećeg zakona na kantonalnom nivou potrebno je donijeti zbog neophodnosti njegovog usaglašavanja sa Zakonom o prostornom uređenju i građenju F BiH.
Javna rasprava o nacrtu izmjena i dopuna ovog zakona održat će se i sutra 25.01.2012. godine, u prostorijama Općine Pale-Prača, sa početkom u 12,00 sati.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.