• OBJAVLJENO: 05.12.2006.
Goraždanski studenti dobili savremen prostor za odvijanje nastave

Goraždanski studenti dobili savremen prostor za odvijanje nastave

Goražde pokazalo da može imati fakultet!

Studenti dislociranog odjeljenja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu preselili su u novoadaptirani prostor u Mješovitoj srednjoj školi „Enver Pozderović“ u Goraždu, čiju sanaciju je sa 50.000 KM finansirala Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Pored savremene učionice, prostorije za odmor i studentske službe, goraždanskim studentima je na raspolaganju i kabinet za informatiku, tako da su obezbijeđeni svi neophodni preduslovi za kvalitetno odvijanje nastave.

Preseljenje u novoadaptirani prostor svečano je obilježen 01.12.2006.godine u prisustvu najviših zvaničnika BPK-a i Općine Goražde, ministara u Vladi Kantona Sarajevo, koja sufinansira izvođenje nastave, te predstavnika Ekonomskog fakulteta.

„Na vama je da opravdate ukazano povjerenje“-poručila je studentima ovom prilikom ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK-a Goražde Emira Drakovac, a čestitke studentima i želje za uspješan završetak studija, uputili su i Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, ministar za privredu Ferid Bučo, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Kantona Sarajevo Hajrudin Ihrahimović, načelnik Općine Goražde prof. Mustafa Kurtović i rukovodilac Odjeljenja Ekonomskog fakulteta u Goraždu dr.Dženan Džonlagić.

Goraždanski studenti, imaju sada potpuno iste uslove školovanja kao studenti koji studiraju u Sarajevu, a uspješna realizacija ovog projekta, zahvaljujući njihovoj upornosti, ali i velikom razumijevanju i pomoći vlada Bosansko-podrinjskog i Sarajevskog kantona, kao i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, pokazala je da Goražde može stvoriti pretpostavke za slične projekte, te obezbijediti kvalitet za sistem visokog obrazovanja za neka buduća odjeljenja i fakultete.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.