• OBJAVLJENO: 30.01.2012.
Spašavanje staraca pod Jahorinom: Danima jeli hljeb, jer su ostale namirnice potrošili

Autor Al. B.

Zahvaljujući odvažnosti, upornosti i humanosti učesnika akcije, te spretnosti radnika JKP „Ušće“ iz Ustikoline i „Goraždeputevi“, starci Avdija i Mejra Đozo iz sela Jamići u podnožju Jahorine uspješno su deblokirani.

Apel da im se pomogne prvi je, putem “Dnevnog avaza”, uputio njihov komšija iz susjednog sela Fikret Kljuno, a ministar privrede BPK Demir Imamović odmah je reagirao te angažirao mehanizaciju putnih službi.

Imamović i ministar za boračka pitanja Dževad Adžem vjerovatno su bili jedini ministri u državi koji su neradni dan proveli pokušavajući zametenoj porodici dostaviti hranu.

– Došli ste da mi pomognete, ali dabogda vi mene do ujutro sahranili. Eh eto kako ja volim svoj život. Dotužilo mi je što ne mogu raditi ništa, a sjećam se kako sam nekad mogla. Kako je snijeg udario baš nam je nestalo hrane, jedino još se nije hljeba prepraznilo – kazala nam je oboljela starica Mejra, nakon što smo u noćnim satima uspjeli stići do njene kuće.

Bez struje, uz svjetlost svijeća i bez vode, jer je zaledila, dvoje staraca danima su jeli samo hljeb, jer ostale namirnice su potrošili.

/bpkg.gov.ba/ Dnevni Avaz/

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.