• OBJAVLJENO: 10.12.2006.
Potpisani ugovori o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola sa područja BPK-a Goražde

Potpisani ugovori o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola sa područja BPK-a Goražde

Besplatan prijevoz za osnovce, pripadnike boračkih populacija i socijalno ugrožene učenike!

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Emira Drakovac potpisali su 07.12.2006.godine ugovore o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola sa područja ovog Kantona. Ugovori su potpisani sa direktorom ATTP „Centroprevoz“ Hamzom Bećirevićem i predstavnikom firme „Damir Turs“ iz Goražda.

Prema ovim ugovorima, učenici osnovnih škola čije je mjesto stanovanja udaljeno više od 4 kilometra od škole imaće besplatan prijevoz, dok će učenici srednjih škola u troškovima prijevoza učestvovati sa 40%, Vlada BPK-a Goražde sa 40% , a ATTP „Centroprevoz“ sa 20% . Besplatan prijevoz i u ovoj školskoj godini imaće učenici- pripadnika porodica šehida, RVI, nestalih i demobilisanih boraca, djeca bez oba roditelja, te pripadnici socijalno ugoroženih porodica čija su primanja manja od 100 KM.

Uz čestitke predstavnicima odabranih firma na dobivenom poslu, Premijer Nazif Uruči i ministrica Emira Drakovac, pohvalili su dosadašnju vrlo dobru saradnju sa ATTP“ Centroprevoz“, te izrazili nadu da će ona biti dobra i sa firmom „Damir Turs“ s kojom se po prvi put potpisuje ugovor.

Direktor ATTP „Centroprevoz“ Hamza Bećirević, kazao je ovom prilikom da njegova firma sa besplatnim mjesečnim kartama pomaže i socijalno ugrožene učenike iz susjednog entiteta koji pohađaju škole u Goraždu, te da će uposleni u ovoj firmi nastojati da se i u narednom periodu prilagode potrebama učenika i goraždanskih škola.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na godišnjem nivou za finansiranje prijevoza učenika sa područja ovog kantona izdvaja oko 400.000 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.