• OBJAVLJENO: 01.02.2007.
Izvršen izbor najuspješnijih sportista Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u 2006. godini

Izvršen izbor najuspješnijih sportista Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u 2006. Godini

Elvedin Oputar i Taida Gušo – sportisti godine!

Najuspješniji goraždanski sportista u 2006. godini je član Bošnjačko planinarskog društva “Maglić-Goražde” Elvedin Oputar, a najuspješnija sportistkinja mlada odbojkašica Taida Gušo. Ove su titule mladi goraždanski sportisti ponijeli na već tradicionalnoj manifestaciji izbora najuspješnijih sportista u BPK-a Goražde, koja se desila u petak uveče(27.01.2007.godine) u motelu “Bazeni” u Vitkovićima, u organizaciji Sportskog saveza BPK-a Goražde.

Titule najuspješnijih juniora sportista za postignuti rezultat u protekloj godini, ponijeli su karatista Armin Mandžo, član KK“Holidey”, te rukmetašica Armina Marić, koja trenutno igra u prvom timu ŽRK “Goražde”. Izvrstan rezultat i brojne zlatne medalje kojima su se okitili planinari u prošloj godini, Bošnjačko-planinarskom društvu “Maglić-Goražde”donio je titulu najuspješnijeg sportskog kolektiva, dok je za najboljeg trenera proglašen Selver Tozo, koji već godinama mlađim selekcijama FK“Goražde” prenosi znanje i vještine ovog sporta. I ove godine dodijeljena je nagrada za najuspješnijeg sportskog radnika. Bez konkurencije, pripala je generalu Hamidu Bahtu, predsjedniku UO MRK “Goražde-Bekto”. Sama činjenica da je na čelu jedinog goraždanskog premijerligaša dovoljna je za titulu, no Bahto je godinama unazad svojim angažmanom u brojnim sportskim klubovima u Goraždu i Sarajevu, dao veliki doprinos boljem razvoju sporta. S druge strane, organizator je bez posebnog objašnjenja na ovogodišnjoj manifestaciji ukinuo titulu sportskog novinara.

Elvedin Oputar i Taida Gušo, najuspješniji goraždanski sportisti nisu krili zadovoljstvo zbog osvojenih naslova.

-Presretna sam . Mislim da sam svojim radom i zaslužila ovakav izbor. Poručila bih mladima da se uključe u sport, da treniraju, najvažnije je da nisu na ulici, rezultati uvijek dođu ako se trudite, – kazala je mlada odbojkašica Taida Gušo, koja je sa nepunih 13 godina postala standardna igračica prvog tima, a danas nosi kapitensku traku OK “Goražde”.
-Ponosan sam zbog ovog večeras, ali mnogo se više ponosim time što smo mi planinari svoju ideju oko izgradnje sportsko- rekreacionog centra na Rudoj Glavi uspjeli realizirati, – kaže Elvedin Oputar, sportista godine, osvajač zlatnih medalja kao planinar, a ujedno i trener za golmane u goraždanskoj Školi fudbala, te sudija u kantonalnoj ligi.

Elvira Aganović

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.