• OBJAVLJENO: 07.03.2007.
Održana 1. vanredna sjednica Skupštine BPK-a Goražde

Održana 1. vanredna sjednica Skupštine BPK-a Goražde

Centralnoj izbornoj komisiji proslijeđene dvije liste kandidata

U Goraždu je 06.03.2007.godine održana vanredna sjednica Skupštine BPK-a Goražde na kojoj su poslanici izabrali delegate u Dom naroda parlamenta Federacije BiH iz reda ostalih.

Na početku vanrednog zasjedanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde poslanici su potvrdili mandate za 4 nova poslanika u Skupštini ovog kantona, jer su njihovi predhodnici imenovani na funkcije u izvršnoj vlasti Kantona. Svečanu zakletvu položile su Elma Alihodžić i Jasmina Buljubašić iz Stranke za BiH, te Adis Agović iz SDA, dok je verifikacija mandata Feridu Rahmanu (Stranka za BiH) zbog njegove odsutnosti, odgođena do naredne sjednice.

Nakog toga, glasalo se za predložene liste kandidata iz reda ostalih, koje će biti odmah dostavljene Centralnoj izbornoj komisiji radi verifikacije mandata poslanika u Domu naroda Federalnog parlamenta. Na listi kandidata iz reda ostalih koju je predložio Hasan Tafro su: Hasan Tafro, Bajro Obuća i Mensud Borović, dok su na listi kandidata koju je predložio Emir Frašto: Emir Frašto i Ibro Imamović. Za sada je nepoznanica za koliko će kandidata iz BPK-a Goražde CIK verifikovati manadate, jer je identičan zahtjev za dostavljanje prijedloga osim Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, CIK BiH uputila i Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Kako je na vanrednom zasjedanju kazao predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde dr. Alija Begović, cijela procedura oko verifikacije mandata poslanicima u Domu naroda iz reda ostalih, trebala bi biti završena što prije kako bi to zakonodavno tijelo moglo funkcionisati u punom kapacitetu. Podsjećamo, iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde već su verifikovani mandati za tri delegata u Domu naroda iz reda bošnjačkog, odnosno, srpskog naroda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.