• OBJAVLJENO: 09.04.2007.
SUSRET PRIJATELJSTVA IZLET I DRUŽENJE GORAŽDANA 2007 LYSTERFIELD NATIONAL PARK MELBOURNE-VICTORIA AUSTRALIA

SUSRET PRIJATELJSTVA IZLET I DRUŽENJE GORAŽDANA 2007 LYSTERFIELD NATIONAL PARK MELBOURNE-VICTORIA AUSTRALIA

Susret prijateljstva i druženja Goraždana ima tradiciju od 1995. godine, susreta u Daylesfordu-Victoria, susreta familija, prijatelja, građana opština Goražde, Foče, Rogatice, Višegrada, Čajniča, i drugih mjesta i gradova Bosne i Hercegovine.

Izlet i druženje Goraždana 3. marta 2007. godine, u prelijepom parku Lysterfield Lake u Melburnu, protekao je uz zajednički ručak, lijepom muhabetu, pjesmi, igri i veselju.

Ovaj susret prijateljstva i druženja, svojim prisustvom uveličali su Bosanci i Hercegovci iz Foče, Rogatice, Vareša, Zenice, Banja Luke, Sarajeva, Tuzle, Brčkog, Bihaća, Stoca, Trebinja, Jablanice, Konjica, i drugih mjesta i gradova Bosne i Hercegovine i Sandžaka, te Hrvatske, Zagreba i Splita.
Preko stotinu okupljenih izletnika, različite starosne dobi, priredilo je pravi bosanski teferič i veselje, a uz zvuke harmonike Riyada Hoda, odjekivale su sevdalinke i stare gradske izvorne pjesme pomenutim Parkom.

Uz razne bosanske specijalitete, koje su izletnici donijeli sa sobom, kafu i ostala pića, druženje je proteklo uz pjesmu i igru, laganu šetnju pored jezera i eglenisanje.

Za dobar odziv građana, zahvalnost pripada glavnom uredniku Magazina “Bosna”, te urednicima i voditeljima Radio programa- Emisija na bosanskom Jeziku, koji su u više navrata objavljivali da Goraždani pripremaju izlet i druženje, te pozivaju i ostale građane sa svojim prisustvom uveličaju pomenuti teferič.

U znak zahvalnosti, prisutni su uručili skromnu donaciju za Radio Programe 3ZZZ Emisije na bosanskom jeziku od $240 dolara, te je uz priznanicu uručili gospodinu Ramizu Muminoviću, uredniku i voditelju Radio Programa “Bošnjacko sijelo”, koji je sa svojom suprugom i prijateljima uveličao ovo druženje.

Gospodin Muminović se prisutnim zahvalio na pozivu i skromnoj donaciji, te dobro pripremljenoj i provedenoj organizaciji nezaboravnog izleta i druženja sa Goraždanima i svim građanima pomenutog izleta.

O ovom izletu i druženju, gospodin Ibro Ćato i gospodin Ramiz Muminović, sačinili su opširne izvještaje, koji su emitovani na SBS i 3ZZZ Radio programima- Emisije na bosanskom jeziku Australije. Ovom prilikom upućene su iskrene čestitke i pohvale Goraždanima za dobro pripremljeni i održani izlet, gdje su se izletnici osjećali kao jedna familija. Posebna zahvalnost upućena je svima za donaciju od $240 dolara kao pomoć za rad 3ZZZ Radio Programa Emisije na Bosanskom Jeziku.

Goraždani upućuju iskrenu zahvalnost svim građanima koji su svojim prisustvom uveličali pomenuti izlet i druženje, a posebno sredstvima informisanja Magazinu “Bosna” Melbourne i Radio Programima na Bosanskom Jeziku, koji su više puta u emisijama objavljivali pripreme i održavanje pomenutog izleta.

Oni, koji ipak nisu mogli doći iz bilo kojih razloga ili su bili spriječeni za dolazak na druženje, da ne zaborave na susret prijateljstva i druženje i iduce godine, sa muzičkim rapsodijama i pjesmom: “Goražde, jedino si u srcu mom, tu mi je ljubav i moj topli dom, ti si mi, najljepše pjesme poj, volim te grade moj…”

Reportažu pripremili:

Redžo Hodo i Dino Ramiz
Melboure, Victoria, Australia

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.