• OBJAVLJENO: 09.05.2007.
Goraždanske policajce posjetili najveći policijski dužnosnici Federacije i Kantona Sarajevo

Goraždanske policajce posjetili najveći policijski dužnosnici Federacije i Kantona Sarajevo

Pohvaljen rad policije i obećana pomoć

U posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 25.04.2007.godine boravili su ministri unutrašnjih poslova FBiH i Kantona Sarajevo Muhidin Alić i Željko Mijatović, direktor Uprave policije FBiH i njegov zamjenik Zlatko Miletić i Samir Džebo, kao i policijski komesar Kantona Sarajevo Himzo Selimović.

Oni su sa kantonalnim ministrom Ramizom Drakovcem i komesarom policije Edibom Bičom razgovarali o sigurnosti u BPK, o poboljšanju uslova rada policijskih službenika i implementaciji Zakona o policijskim službenicima. Nakon posjete kantonalnom MUP-u, delegaciju iz Sarajeva primio je i Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salem Halilović sa saradnicima.

Kako je ovom prilikom istaknuto, najveći problem u radu Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a Goražde predstavlja osipanje policijskih kadrova, koji zbog boljeg materijalnog položaja prelaze u druge policijske agencije širom BiH. Uprkos tome, ovo ministarstvo od vodećih policijskih dužnosnika Federacije i Kantona Sarajevo dobilo je sve pohvale za dobru bezbjednosnu situaciju na području kantona, kao i obećanje da će goraždanski policajci dobiti odgovarajuću pomoć za svoj rad od federalnog MUP-a kako bi prevazišli trenutne probleme i popravili materijalni položaj.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.