• OBJAVLJENO: 29.02.2012.
Bogati sadržaji uoči Dana nezavisnosti BiH
Promocija knjige i tradicionalni šahovski turnir

U organizaciji Šahovskog kluba „Goražde“ danas je organizovan tradicionalni šahovski turnir posvećen Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Turnir na kojem je nastupilo 27 igrača, u 11 kola, otvorio je načelnik općine Goražde  Muhamed Ramović, a svečnom otvaranju prisustvovala je i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizamović.

Članovi Šahovskog kluba „Goražde“, na početku turnira, minutom šutnje odali su počast prijatelju i dugogodišnjem saradniku ovog kluba, Boru Sadovskom.

U Maloj sali Centra za kulturu u večernjim satima, održana je promocija knjige „Bosna i Hercegovina ka Evropskoj uniji“, autora Seada Tafra, kojoj je prisustvovao veliki broj naših sugrađana. Uz izvrsnog promotora, profesora doktora Dubravka Lovrenovića, moderatora Slavka Klisuru i autora knjige, promocija se pretvorila u mali Okrugli sto na kojem su se pokušali naći odgovori na pitanje kada će naša zemlja postati dio Evropske zajednice, koji su nam mehanizmi potrebni na tom putu, odnosno kako svako od nas može dati doprinos u rješavanju i popunjavanju te križaljke. Knjiga Seada Tafra pruža nam bolje razumijevanje Bosne i Hercegovine u kontekstu evroatlanskih integracija, prati nastanak Evropske unije, bavi se razvojem institucija političkog sistema, te na čitaocima zanimljiv i razumljiv način nastoji pronaći odgovore na neka istorijska i aktuelna pitanja.

Veoma lijep poklon  svima onima koji su prisustvovali ovoj promociji, ali i onima koji će imati šta da nauče iz ove knjige koju nam je u čast praznika naše domovine predstavio naš sugrađanin Sead Tafro.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.