• OBJAVLJENO: 11.07.2007.
Organizovan prijem za osvajače balkanskih medalja

Zlato i bronza sa Balkanskog prvenstva razlog za ponos

Ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Sevda Popović organizovala je 11.07.2007.godine prijem za predsjednika Karate kluba „Holiday“ Mensura Ćurovića-Roku i sportiste reprezentativce Armina Mandža i Harisa Hubanića, osvajače zlatne i bronzane medalje na nedavno održanom XII Balkanskom prvenstvu u Bukureštu.
Zahvaljujući upravo njima, po prvi put u Goražde stigle su i medalje sa balkanskog prvenstva, što je kako je danas istaknuto, veliki uspjeh ne samo za klub, već i za grad iz kojeg dolaze ovi uspješni sportisti. Armin Mandžo, koji iza sebe ima 27 osvojenih medalja, osvojio je zlatnu medalju na XII Balkanskom prvenstvu u Bukureštu kao član ekipe, a njegov klupski kolega Haris Hubanić, sa 15 osvojenih medalja, bronzanu medalju osvojio je u pojedinačnoj konkurenciji. U ovoj polusezoni Karate klub „Holiday“ koji trenutno okuplja oko 200 članova, prema riječima predsjednika Kluba Mensura Ćurovića- Roke osvojio je 40 medalja, od toga, 2 balkanske, 8 sa državnih prvenstava, a ostale sa internacionalnih turnira i približava se broju od 900 osvojenih medalja.

Gospodin Ćurović zahvalio se, ovom prilikom, Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i njenom resornom ministarstvu koji su finansijski pomogli odlazak mladih reprezentativaca u Rumuniju, kao i na sveukupnoj podršci u razvoju sporta. On je kazao da se članovi ovog kluba trenutno pripremaju za odlazak na „Sandžačke igre“ na kojima će nastojati da odbrane zlatnu medalju sa prošlogodišnjih igara održanih u Goraždu.

Čestitajući mladim sportistima i njihovom treneru, ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Sevda Popović naglasila je da treba podržati klubove iza kojih stoje rezultati i vrijedan rad, te da nas njihovi uspjesi, kao i uspjesi svih goraždanskih sportskih klubova, posebno raduju jer prenose lijepu sliku o gradu Goraždu, Kantonu i cijeloj našoj državi.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.