• OBJAVLJENO: 24.03.2012.
Sastanak predstavnika Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa Sindikatom policije MUP-a BPK Goražde
Socijalnim dijalogom do najboljeg rješenja

Premijer i ministri za unutrašnje poslove, pravosuđe i obrazovanje u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sastali su se jutros sa predsjednikom i članovima Sindikata policije Ministarstva za unutrašnje poslove BPK-a Goražde.

Sastanku kome je prisustvovao i komesar Uprave policije, održan je u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova, na zahtjev Sindikata policije, a razgovarano je povećanju plaća budžetskih korisnika i aktivnostima Vlade na tom planu.

Osim onog o čemu je već javnost upoznata, a to je da su se partneri u vlasti dogovorili da se u okviru milion konvertibilnih maraka nađe mogućnost za izvršenje korekcije u plaćama naviše za sve budžetske korisnike, predstavnici Vlade na sastanku ništa drugo nisu ni mogli kazati. Komisija koju je Vlada formirala juče je razmatrala dvije varijante mogućih korekcija, a do ponedjeljka njihovi prijedlozi naći će se pred premijerom i Vladom BPK-a. Nakon što se Vlada o tome izjasni, Sindikat policije, prema riječima premijera Emira Frašta, biće upoznat sa svime.

Predstavnici Sindikata policije izrazili su bojaznost da planirani okvir od milion KM neće biti dovoljan za usklađivanje plaća svim budžetskim korisnicima, posebno, namještenicima i policajcima sa srednjom stručnom spremom, čiji su koeficijenti, kako su istaknuli, kod posljednjeg usklađivanja plaća 2007.godine ostali smanjeni.

U svakom slučaju, bez dijaloga sa svim socijalnim partnerima u koje će biti uključeno i Ekonomsko-socijalno vijeće, Vlada neće nametati svoja rješenja, istaknuto je na sastanku.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.