• OBJAVLJENO: 27.03.2012.
Ministarstvo za boračka pitanja okončalo obilazak porodica sa dvoje poginulih boraca
Slični projekti biće nastavljeni i u ovoj godini

Predstavnici Ministarstva za boračka pitanja, u saradnji sa Organizacijom šehida i poginulih boraca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u protekla dva dana na području Grepka, Ilovače i Goražda obišli su 11 šehidskih porodica, čime je okončan projekt obilaska porodica sa dvoje poginulih boraca, započet krajem prošle godine. Posjeta, sa skromnim poklonima upriličena je: Esmi Adžem, Devli Hodo, Behiji Odžak, Bajri Čaušević, Dudi i Mustafi Bukva, Zahidu Džananoviću, Ramizi Terović, Hankiji i Hakiji Herak, Hajriji Mršo, Zulfu Klino i Šaćiru Pljevljaku.

U proteklih nekoliko mjeseci obiđeno je ukupno 45 porodica sa dvoje poginulih boraca, a realizacijom ovog projekta Ministarstvo za boračka pitanja BPK imalo je za cilj, na prvom mjestu, da šehidskim porodicama pokaže da nisu zaboravljeni, te da se na licu mjesta uvjere kako žive i kakve su potrebe roditelja šehida koji su poginuli u odbrani svoje domovine.

I u ovoj godini, Ministarstvo za boračka pitanja, u saradnji sa Organizacijom šehida i poginulih boraca Bosansko-podrinjskog kantona Goražde realizovaće slične projekte.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.