• OBJAVLJENO: 30.03.2012.
Sa predstavnicima Fonda za medicinsku pomoć iz Kuvajta
Razgovarano o potrebama Kantonalne bolnice u Goraždu

 

Predstavnici Fonda za medicinsku pomoć iz Kuvajta danas su posjetili Kantonalnu bolnicu u Goraždu.

Na sastanku sa menadžmentom Kantonalne bolnice, kojem su prisustvovali i premijer BPK Goražde Emir Frašto i ministrica za socijalnu politiku zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Azra Kuljuh, razgovarano je o potrebama bolnice za medicinskom i drugom opremom koja bi unaprijedila rad ove ustanove, kao i uslove pružanja medicinske pomoći građanima BPK Goražde.

– Cilj ove posjete je da se upoznamo sa potrebama Kantonalne bolnice u Goraždu i da vidimo koji su to vidovi pomoći koje mi možemo realizirati u ovom gradu. Naši domaćini prezentirat će nam potrebe bolnice i mi ćemo analizirati spiskove koje nam oni dostave, kako bismo vidjeli u kojoj mjeri mi možemo pomoći. Neki od naših prijatelja iz Islamske zajednice su nam predložili da dođemo u ovaj grad koji je simbol otpora i stradanja u ovom dijelu BiH i željeli smo baš ovdje doći da pružimo pomoć – kazao je predstavnik Fonda Halid El Hindi.

Prema riječima direktora Kantonalne bolnice Bejadina Lutvića, bolnica je pripremila spiskove sa neophodnom medicinskom opremom koja će biti dostavljena Fondu, a radi se, prvenstveno, o aparatima za anesteziologiju, biohemijskim i laboratorijskim aparatima te drugim savremenim dijagnostičkim uređajima koji bi značajno poboljšali kvalitet pružanja zdravstvenih usluga stanovništvu našeg kantona.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.