• OBJAVLJENO: 02.08.2007.
Premijer BPK-a Goražde organizovao prijem za direktore OdRaz-a i IFAD-a

Pohvale za uspješnu saradnju

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde 27.07.2007.godine boravili su direktori federalne Agencije za održivi razvoj OdRaz i Jedinice za razvoj stočarstva i ruralnog finansiranja IFAD, Safet Daut i Halil Omanović. Na sastanku kod Premijera Bosansko-pdorinjskog kantona Goražde Salema Halilovića kojem su prisustvovali načelnik Općine Goražde Mustafa Kurtović i ministar za privredu Elfad Mašala, razgovarano je realizaciji postojećih i o kandidovanju novih projekata u okviru Projekta razvoja zajednice.

Premijer Salem Halilović, ovom prilikom, zahvalio se predstavnicima OdRaz-a IFAD-a na vrlo dobroj saradnji koja je od 1996.godine do danas rezultirala mnogobrojnim realizovanim projektima na području općina u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ne samo u oblasti infrastrukture, već i u oblastima zdravstva , školstva i kulture. Kao prioritet nad prioritetima u realizaciji novih projekata OdRaz-a, čelnici BPK-a i Općine Goražde naveli su izgradnju puteva Ilovača-Brzača, Berić –Spahovići i završetak izgradnje puta Podborovići- Rešetnica. U mjesnim zajednicama koje povezuju ovi putevi, kako je navedeno, velika je koncentracija stanovništva koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a modernizacijom ovih puteva spriječio bi se njihov odlazak u druge sredine.

Prema riječima direktora OdRaz-a Safeta Dauta, u Vladi i Parlamentu Federacije BiH postojala je i još uvijek postoji dobra volja da se pomogne u razvoju općina na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i sasvim je izvjesno da će ove općine naći i u novom Projektu razvoja zajednica čija se implementacija posredstvom federalne Agencije za održivi razvoj očekuje negdje početkom mjeseca oktobra.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.