• OBJAVLJENO: 02.08.2007.
U Općinskom sudu Goražde svečano pušten u rad sistem automatskog upravljanja predmetima CMS

Goraždanski sud prvi u BiH implementirao CMS

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Branko Perić, sa saradnicima prisustvovao je 31.07.2007.godine svečanoj ceremoniji završetka implementacije sistema za upravljanje predmetima (CMS) u Općinskom sudu u Goraždu. Ceremoniji su prisustvovali i zvaničnici BPK-a Goražde, te predstavnici zakonodavne i sudske vlasti.

U Općinskom sudu Goražde demonstriran je rad prije i poslije implementacije sistema za upravljenje predmetima (CMS), kao i konkretna faza implementacije ovog sistema, koju je prezentirala Amila Rahić, savjetnica za implementaciju projekta pri VSTVBiH.

Tom prilikom, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Branko Perić pohvalio je goraždanski Općinski sud na dobro urađenom poslu, a predsjednik Suda Sead Imamović izrazio je zadovoljstvo što će Općinski sud u Goraždu prvi u BiH implementirati ovaj elektronski sistem koji će ljudima olakšati put do ostvarivanja njihovih prava.

Glavna svrha sistema za upravljanje predmetima je automatizacija, a time i standardizacija procesa rada u pravosuđu BiH. Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine odgovorno je za implementaciju Strategije informaciono-komunikacione tehnologije za pravosuđe BiH. Implementacija ove strategije, jedan je od najviših prioriteta Visokog sudskog i tužilačkog vijeća u slijedeće tri godine i predstavlja preduslov za razvoj pravosuđa u BiH, istaknuto je na svečanoj ceremoniji u Goraždu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.