• OBJAVLJENO: 23.09.2007.
Potpisan Ugovor o pružanju usluga prijevoza pripadnika boračkih populacija

Povlaštena vožnja u gradskom i prigradskom saobraćaju

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salem Halilović i direktor ATTP „Centroprevoz“ Hamza Bećirević potpisali su 21.09.2007. godine Ugovor o pružanju usluga prijevoza RVI, članova porodica šehida, nestalih i zarobljenih boraca. Potpisivanju ugovora vrijednog 50.000 KM prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Admir Pozderović.

Uz čestitke direktoru Bećiroviću na dobivenom poslu, Premijer Salem Halilović pohvalio je dosadašnju vrlo dobru saradnju sa ATTP“ Centroprevoz“.

– Mi smo zadovoljni uslugama i saradnjom sa firmom „Centroprevoz“ kad je u pitanju prijevoz boračke populacije i raduje nas što će saradnja koja traje godinama biti nastavljena-kazao je Premijer Halilović, naglasivši da je dodatni razlog za zadovoljstvo to što Vlada sarađuje sa uspješnom firmom, odnosno privrednim subjektom koji bilježi uspjehe i širi svoje interese i poslovnu politiku.

– Trudićemo se da odgovorimo na sve izazove kad je u pitanju transport na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a posebno imamo obavezu da pomognemo ovu populaciju – kazao je direktor ATTP „Centroprevoz“ Hamza Bećirević, naglasivši da su cijene prijevoza simbolične upravo zbog toga što se radi o boračkoj populaciji.

Pripadnici boračke populacije imaće povlaštenu vožnju u gradskom i prigradskom saobraćaju, a ministar Pozderović naglasio je ovom prilikom da će Ministarstvo za boračka pitanja nastaviti aktivnosti na poboljšanju standarda boračke populacije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.