• OBJAVLJENO: 24.09.2007.
Počela sanacija puteva do povratničkih sela

Boljim putevima do boljih uslova življenja

U općini Foča –Ustikolina 24.09.2007.godine svečano je ozvaničen početak sanacije putnih pravaca za povratnička sela u mjesnim zajednicama Ustikolina i Fočanska Jabuka.

Sanacijom putnih pravaca u mjesnim zajednicama Ustikolina i Fočanska Jabuka, ukupne dužine 34 kilometra, obezbijediće se bolji pristup selima u kojima živi 116 povratničkih porodica, odnosno 261 stanovnik pomenutih mjesnih zajednica Općine Foča-Ustikolina. Vrijednost radova, koje izvode firme „Goraždeputevi“ i „Okac“ je 305.000 KM, a rok za njihov završetak 30 dana. Najveći dio sredstava za njihovu realizaciju, u iznosu od 195.000 KM obezbijedilo je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica u Vladi Kantona Sarajevo, a ostatak sredstava resorno ministarstvo u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Općina Foča –Ustikolina.

Ceremoniji početka sanacije puteva u Općini Foča-Ustikolina pored kantonalnih i općinskih zvaničnika te građana ove općine, prisustvovala je i ministrica za izbjegla i raseljena lica u Vladi Kantona Sarajevo Emina Dubravić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.