• OBJAVLJENO: 25.09.2007.
U Goraždu svečano otvoreno Odjeljenje Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Još jedna prilika za ostanak mladih ljudi na području BPK-a Goražde

U prisustvu najviših zvaničnika Bosansko-podrinjskog kantona i Općine Goražde, te profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na čelu sa dekanom prof.dr. Fuadom Saltagom, 24.09.2007. godine svečano je ozvaničen početak dislocirane nastave u odjeljenju ovog fakulteta u Goraždu. Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Kantona Sarajevo Safet Kešo.

Na prvu godinu goraždanskog odjeljenja Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu upisano je 67 redovnih studenata. Čestitke studentima za uspješan početak studija uputili su ovim povodom dekan Pravnog fakulteta prof.dr. Fuad Saltaga, Premijer BPK-a Goražde Salem Halilović, načelnik Općine Goražde Mustafa Kurtović, ministri obrazovanja u vladama BPK-a i Kantona Sarajevo Sevda Popović i Safet Kešo, te redovni profesori ovog fakulteta, a nakon kratkog upoznavanja sa ovom najstarijom visokoobrazovnom institucijom u BiH i sa bolonjskim načinom školovanja, studentima su na svečan način podijeljeni indexi .

Pored dislocirane nastave Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koju ove godine pohađa druga generacija goraždanskih studenata, zahvaljujući Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koja je obezbijedila najveći dio sredstava, te Vladi Kantona Sarajevo koja je za istu namjenu ove godine izdvojila 150.000 KM, mladi Goraždani su dobili priliku da u svome gradu studiraju i na Pravnom fakultetu. Želja svih, kako je istaknuto na svečanoj ceremoniji, je da Goražde pored ovih visokoobrazovnih institucija iduće godine dobije i druge fakultete, te da u budućnosti pored ekonomskog, postane i univerzitetski centar Gornjedrinske regije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.